Counseling

Kunstzinnige counseling

Wat is kunstzinnige counseling ?  

In de kunstzinnige counseling krijgt u oefeningen aangereikt op het gebied van tekenen, schilderen of boetseren. De oefeningen sluiten aan bij uw hulpvraag en uw mogelijkheden. De natuur en de kunst zijn bronnen van inspiratie.

De counseling is praktisch en ervaringsgericht. Als u met piekeren of praten niet verder komt, kan de counseling u op een ander spoor brengen. Kunstzinnige oefeningen kunnen ontspannend werken en het inzicht in uzelf vergroten.

Ervaring op dit gebied is niet nodig. Het gaat om uw motivatie. Wat u al doende ervaart en ontdekt is belangrijker dan het resultaat.

Hoe werkt het ?

Tekenen: Met aandacht kijken.
Hoe ziet iets er in werkelijkheid uit?
Tekenen helpt om bewust uw aandacht te richten. Het versterkt uw concentratie en werkt rustgevend. Het wekt interesse voor de wereld om u heen.  

Schilderen: Ruimte voor het gevoel.
Kleuren brengen u in contact met uw gevoelens. Met rood schilderen voelt anders dan met blauw of geel. Schilderen helpt om te ontspannen, los te laten en op adem te komen. Het geeft kleur aan uw leven.

Boetseren: Met eigen handen vormgeven.
Klei is een vast en toch beweeglijk materiaal. Je moet het aanpakken, soepel maken en boetserend een vorm geven.
Werken met klei biedt stevigheid en houvast. Boetseren helpt om in beweging te komen en iets tot uitdrukking te brengen.

Voor wie?

Voor iedereen die op een creatieve manier wil werken en daarbij behoefte heeft aan individuele aandacht en begeleiding. Bij veranderingen of een moeilijke periode in je leven helpt kunstzinnige counseling om meer evenwicht en harmonie te vinden.
De keuze voor de kunstzinnige counseling vindt plaats op eigen initiatief. Ze kan aanvullend en ondersteunend werken bij andere vormen van therapie of behandeling.