Staatsieportret voor gemeente Someren

“Anita Davids van ArtWise uit Someren bood op donderdag 19 september de gemeente Someren een schilderij aan.De foto van het staatsieportret van koning Willem-Alexander en koningin Maxima, dat in de raadzaal hangt, heeft als voorbeeld gediend voor het schilderij.”  (bron: www.siris.nl)

Foto contact artwise

(bron: ‘T Contact, Woensdag 25 september 2013 58e jaargang nr. 6)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zomerworkshops ArtWise

DSC02237

‘ArtWise’ Zomerworkshop landschap schilderen

1 Dag zaterdag 6 juli. Prijs € 75,00 exclusief schildermaterialen. Incl. koffie/thee/drinken/soep en iets lekkers. Schildersezels aanwezig. We schilderen stap voor stap een landschap in een dag.

Aanvang 9.30 uur tot 16.30 uur.

 

 

‘ArtWise’ Zomerworkshop landschap schilderen

2 Dagen dinsdag 9 juli en woensdag 10 juli. Prijs € 150,00 excl. schildermaterialen. Schildersezels aanwezig.

Incl. koffie/thee/soep/drinken en iets lekkers.

De eerste dag schilderen we buiten. Bij slecht weer schilderen we binnen. De tweede dag werken we ons schilderij uit aan de hand van foto’s in het atelier.

Aanvang; 9.30 uur tot 16.00 uur.

 

december 2009 049

‘ArtWise’ Zomerworkshop Miniatuur schilderen

2 dagen dinsdag 16 juli en woensdag 17 juli. € 175,00 inclusief materialen.

In de middeleeuwen werden de perkamenten boeken met de hand gemaakt. Ook de prachtige illustraties en decoratieve versieringen werden met de hand geschilderd met eindeloos geduld.

We werken op imitatie perkament. Incl. vergulden met bladgoud.

Incl. koffie/thee/soep/drinken en iets lekkers.

Aanvang; 10.00 uur tot 16.00 uur

 

CCL juli 2012 021

‘ArtWise’ Zomerworkshop Persoonlijk Icoon schilderen

3 Dagen; dinsdag 23 juli, woensdag 24 juli, donderdag 25 juli. € 195,00 incl. materialen.

Met de Byzantijnse en Russische iconen als ambachtelijke inspiratie ga je vrij, je eigen persoonlijke icoon schilderen.

Je eigen ontwerp staat los van de religieuze betekenissen die de oorspronkelijk iconen hadden.

Hierbij wordt je stap voor stap geholpen. Incl. vergulden met bladgoud of bladzilver.

Incl. koffie/thee/soep/drinken en iets lekkers.

Aanvang; 10.00 uur tot 16.00 uur.

Portret laten schilderen in opdracht

Portret laten schilderen in opdracht

Wilt u een levensecht portret laten schilderen van uzelf of uw dierbaren, van de stichter van uw bedrijf of misschien van een favoriet huisdier?

Anita Davids schildert uw gewenste portret met zorg en aandacht voor details.

maart 2 2013 001

Heeft u geen goede scherpe foto die als referentiemateriaal kan dienen voor het schilderij, dan werkt Anita samen met een fotograaf voor een fotosessie. De locatie kiezen we met u in overleg. Uit de resultaten wordt samen met u een of meerdere foto’s gekozen die het uitgangspunt voor het schilderij gaan vormen.

U bent al de gelukkige eigenaar van een mooi portret met een neutrale achtergrond vanaf € 500,– (incl. btw) op professioneel linnen met een formaat van 50 x 40 cm. Andere formaten en achtergronden zijn ook mogelijk. Er wordt dan een heldere offerte gemaakt zodat u weet waar u aan toe bent.

Uw opdracht is bij ons in goede handen!

Persbericht Hac Weekblad: Samen een eigen kunstwerk maken

Bij meesterschilder Anita Davids uit Someren leer je kunstwerken maken in Co-creatie, daarbij staat samenwerken centraal. Cursisten hoeven niet te twijfelen over hun creatieve kwaliteiten, want zowel beginnende als ervaren kunstenaars worden warm ontvangen in het ArtWise atelier.

Door Bert Slenders

Hac Weekblad vertrok naar Someren voor een interview met kunstenares Anita, terwijl leerlinge Truus Polman ook aanschoof bij de gesprekstafel.

DSC_0023

In het huis van Anita aan Wolfsveld 30 in Someren springt direct de eigengemaakte kunst van de meesterschilder (tevens creatiecoach, kunstzinnig counselor, kleurenconsulent en –therapeut) in het oog. In de huiskamer hangen gereconstrueerde klassieke kunstwerken zoals een portret van Rembrandt van Rijn en een prachtig schilderij van een vrouw op een paard. Aan dat laatste werkte ze enkele maanden en gebruikte onder meer echt bladgoud en eigeel om het kleurrijke spektakel tot leven te laten komen. Anita: “Deze schildertechnieken gebruikten ze in de Middeleeuwen ook.” Dat Anita 22 jaar schilderervaring heeft, valt te zien. Voordat ik in het aangrenzende atelier aantekeningen kan maken op mijn notitieblok, staat er eerst een bord eigengemaakte groentesoep klaar. “Iedere sessie begint met iets lekkers”, maakt Anita duidelijk. En lekker, dat is het zeker.

Dat de uit Budel afkomstige Anita bijzonder te werk gaat met haar cursisten blijkt uit het interview. Zo heeft de soep van te voren een doel. “Mensen komen soms gestrest binnen, wellicht door privéomstandigheden. Door samen iets lekkers te eten kun je eerst even stoom afblazen. Het is ook gezellig en je creëert een stuk veiligheid met elkaar. Dat is wel nodig om bij je eigen creativiteit je grenzen te verleggen.”  Maximaal vier cursisten komen bijeen voor een sessie. De samenwerking die hieruit voortvloeit is belangrijk. “Als je in grotere groepen bent, dan zie je vaak dat mensen hetzelfde schilderen”, zegt Truus. “Het mooie van hier vind ik dat iedereen iets compleet anders doet, ook al zijn we met zijn vieren samen.” Zo verwerkt ze zelf poëtische teksten in kunst, terwijl een andere cursist fantasierijke schilderijen maakt. Foto’s ervan komen in een sprookjesboek voor haar kinderen. De cursisten werken hun ideeën in het atelier samen uit, Anita coacht en schiet te hulp. “Ik ben zelf slecht in tekenen”, vertelt Truus. “Maar ik heb wel een beeld van hoe ik het ongeveer wil, Anita haalt dat beeld samen met me op”. Anita: “Dan schets ik vervolgens een paar strepen en zeg ik, is dit ongeveer wat je wilt?”   Dit is hoe schilderen in Co-creatie in de praktijk gaat.

Anita legt uit wat deze benaming inhoud. “Co-creatie is een hippe term die ook in het bedrijfsleven gebruikt wordt. We komen uit een tijdperk van individualisme, maar ik denk dat we dat voorbij zijn. We zouden meer moeten kijken naar hoe we het beste uit onszelf kunnen halen en dat gebruiken bij het samenwerken om het zo tot een hoger plan te brengen.” Truus benadrukt de fijne werkwijze in het atelier. “Je krijgt bij Anita nóóit het gevoel dat je niks kunt of dat je niet goed genoeg bent. Je krijgt het idee: je bent goed zoals je bent, en samen komen we tot iets mooiers.”

Anita werkt verder volgens het top-down leren. Dat betekent dat je start vanuit datgene wat je echt wilt. Zo hoef je niet eerst bij de basistechnieken te beginnen.  Anita: “Je kunt hier meteen de diepte in met je levenservaring en datgene wat je al ontwikkelt hebt. Mensen zijn vaak al zo rijk zonder dat ze het zelf weten. Daarnaast stellen veel mensen dingen uit die ze leuk vinden. Vaak wordt er gedacht dat als je ouder bent, ‘dan moet je er niet meer aan beginnen’. Maar dat is helemaal niet zo, hersenen blijven zich ontwikkelen. Er wordt ook geadviseerd om zo lang mogelijk nieuwe dingen bij te leren om zo nieuwe verbindingen aan te maken in je hersenen. Kunst is daar een uitstekende vorm voor.” Natuurlijk ook voor de jongeren, want jong geleerd is oud gedaan.

Op www.art-wise.nl vindt u meer informatie over Anita’s atelier. Ze is te bereiken via Anita.davids@planet.nl en 0655300394.

Ruimte voor nieuwe cursisten Co-creatie vanaf augustus 2012

Leren schilderen in Co-Creatie

           bij een meesterschilder en kunstzinnig counselor?

Hoe werkt het ?

  • Je schildert samen met Anita aan een zelfgekozen thema/idee een prachtig schilderij dat jij mooi vindt in een stijl die je graag wil leren.
  • Anita stemt af op jouw wens en niveau van schilderen, of je nu beginner bent of al gevorderd schilder.
  • Je krijgt precieze instructies over de aanpak en je verkrijgt in hoog tempo inzicht in de werkwijze a.d.h.v. de opgedane ervaringen.
  • Je leert van voordoen en door nadoen met behoud van je eigen identiteit.
  • Jouw onderwerp en stijlrichting worden verduidelijkt met kunsthistorische achtergronden, en onderbouwd met informatie over methodieken, materialen en technieken
  • We onderzoeken samen indien gewenst de symbolische en persoonlijke  betekenissen die via het ontstane beeld kenbaar/ bewust gemaakt kunnen/mogen worden.
  • Jij bepaalt het tempo van je ontwikkeling zelf afhankelijk van je mogelijkheden en door de hoeveelheid tijd die je er buiten de schilderlessen aan besteedt.

 

Waar is het en wanneer?

We werken in een prettige warme sfeer in een kleine groep (max. 4) in het Art-Wise atelier.

Adres: Wolfsveld 30, 5712 HG Someren. Op vrijdagen van 13.30 – 16.30 uur, ook op andere dagen is een workshop bespreekbaar.

 

Wat kost het?

  • 1 keer per maand een dagdeel € 35,00
  • 2 keer per maand een dagdeel € 70,00

Voor de materialen zorg je zelf. Eventueel zijn er professionele doeken te koop in het atelier. Bij de eerste les krijg je een uitgebreid materiaaladvies.

De lesperiodes lopen van half januari tot juli en van augustus tot en met eind december. Gemiste lessen kunnen in overleg worden ingehaald binnen de halfjaarlijkse lesperiode.

  

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Bel dan gerust naar;

Anita Davids tel. 06-55300394  artwise@planet.nl of anita.davids@planet.nl