Workshops

WORKSHOP: Co-creatie tekenen en schilderen
Duur 6 maanden, een halve dag per week (€35,- per les).

We beginnen iedere les met bijpraten, koffie en thee met iets lekkers en spullen klaar zetten. We werken in een kleine groep van 3 a 4 volwassenen waarbij je veel persoonlijke aandacht krijgt.
Je werkt top down aan een zelfgekozen onderwerp op je eigen niveau. We kijken of het onderwerp haalbaar is en waar voor jou de uitdagingen zitten en waar je hulp nodig hebt. Indien nodig wordt je geholpen om nieuwe moeilijke aspecten van je schilderij uit te werken en schildert Anita met je mee. Hierdoor krijg je sneller inzicht hoe je dit kan aanpakken. Je krijgt informatie aangereikt over boeken, materialen, methodieken, technieken en eventueel theorie over kunstgeschiedenis en kunststromingen die verwantschap hebben met je thema. Je bepaalt zelf in hoeverre je geholpen wil worden en hoeveel je thuis oefent. Het is heel inspirerend om de ontwikkeling in het ontstaan van je eigen werk en van het werk van anderen te ervaren. Je leert hier van en brengt je op ideeën.

Schilder je al langer, ben je toe aan een verdiepingsslag en wil je een idee krijgen wat er voor jou allemaal mogelijk is dan nodig ik je uit om dit in een persoonlijk gesprek en aan de hand van een recent schilderij te bespreken.

WORKSHOP: Intuïtief tekenen en schilderen
Duur 1 dag van 10.00 uur – 17.00 uur Incl. materialen

Deze workshop is met name bedoeld voor volwassenen om vertrouwd te raken met het intuïtief tekenen of schilderen. In de ochtend bereiden we ons voor door middel van tekenopdrachten die samenwerking tussen beide hersenhelften bevorderen en tevens onze intuïtie en gevoel aanspreken. In de namiddag houden we ons bezig met intuïtief schilderen. Het intuïtief tekenen en schilderen zet aan tot uitbreiding van je waarnemingsvermogen. Er worden een aantal praktische technieken aangereikt die je helpen bij het werken vanuit je gevoel en intuïtie. We werken hierbij op doek met acrylverf, en op papier met pastelkrijt.

Deze workshop kost:
€ 195,00 all incl. voor 1 persoon.
€ 280,00 all incl. voor 2 personen samen
€ 360,00 all incl. voor 3 personen samen

 WORKSHOP: Famile-, vrienden- of parenuitje
Neem contact op voor de mogelijkheden
Gezellig samen zijn en iets moois maken voor jullie samen, om cadeau te geven of om elkaar op een andere manier te leren kennen.
De groep schildert een middag samen aan een schilderij onder deskundige begeleiding in eigen sfeervolle atelier. Indien gewenst schildert Anita de finishing touch. Met zijn tweeën of in kleine groepen van minimaal 3 maximaal 5 personen.
Koffie, thee en iets lekkers zijn inbegrepen.

WORKSHOP: Dagarrangement Bed & Breakfast
Neem contact op voor de mogelijkheden
Kom je van ver en wil je heerlijk luxe overnachten in de landelijke omgeving van Zuid Oost brabant dicht bij twee prachtige natuurgebieden De Peel en de Strabrechtse Heide? Artwise heeft enkele bijzondere logeeradressen voor u uitgezocht waar u zeer gastvrij wordt ontvangen.

www.gasterijdeheihorst.nl
www.theideroosje.nl
www.leendershoeve.nl

In samenwerking met deze B&B’s stelde ArtWise het volgende dagarrangement voor u samen. U kiest en boekt zelf uw logeeradres.

Zelf het schilderij maken dat je altijd al hebt gewild?

Wordt realiteit in dit exclusieve ArtWise dagarrangement voor 1, 2 of max. 3 personen.

Geen, weinig of onvoldoende schilderervaring? Anita Davids ambachtelijk meesterschilder en coach helpt je waar nodig en begeleidt je stap voor stap, naar een prachtig eindresultaat. Puttend uit een ruime schilderervaring, het jarenlang begeleiden van leerlingen en beheersing van vele schildertechnieken helpt Anita jou om jouw dromen, je ideeën en innerlijke beelden, letterlijk uit de verf te laten komen. Haar kracht is afstemmen op jou creatieve behoefte.

We onderzoeken wat je wilt maken en maken een plan van aanpak. Vage ideeën worden verduidelijkt door middel van een gesprek en aan de hand van referentiematerialen/plaatjes e.d. Daarna gaan we samen schilderen en krijg je concrete en voor jou haalbare opdrachten over wat je kunt doen. Door deze top down manier van schilderen en zelf ervaren leer je snel en veel. Je zult verrast zijn over wat er uit je handen komt.

  • In het sfeervolle atelier wordt je ontvangen om 9.30 uur met koffie/thee en iets lekkers.
  • Tijdens de lunch 12.30 u. – 13.00 u. is er een kop heerlijke soep en broodjes.
  • 15.00 u. korte pauze. Voor drinken en kleine hapjes wordt gezorgd.
  • 16.30 u. afronding schilderij en evaluatie.
  • 17.00

Dit arrangement kost:

€ 195,00 all incl. voor 1 persoon.
€ 280,00 all incl. voor 2 personen samen
€ 360,00 all incl. voor 3 personen samen

All inclusief houdt in dat eten en drinken en het gebruik van alle professionele schildermaterialen van zeer goede kwaliteit zijn inbegrepen. Je werkt op een topdoek van goed linnen bespannen op aluminium met hout van 50 x 50 cm of een vergelijkbaar formaat naar keuze incl. ophangmateriaal.

ZOMER WORKSHOPS:

‘ArtWise’ Zomerworkshop landschap schilderen

DSC02237Zaterdag 6 juli 2013. Prijs € 75,00 exclusief schildermaterialen.
Schildersezels aanwezig. We schilderen stap voor stap een landschap in een dag.

Incl. koffie/thee/drinken/soep en iets lekkers.

Aanvang 9.30 uur tot 16.30 uur.

 

‘ArtWise’ Zomerworkshop landschap schilderen
Dinsdag 9 juli en woensdag 10 juli 2013. Prijs € 150,00 excl. schildermaterialen.
Schildersezels aanwezig. Incl. koffie/thee/soep/drinken en iets lekkers.
De eerste dag schilderen we buiten. Bij slecht weer schilderen we binnen. De tweede dag werken we ons schilderij uit aan de hand van foto’s in het atelier.
Aanvang; 9.30 uur tot 16.00 uur.

‘ArtWise’ Zomerworkshop Miniatuur schilderen

december 2009 049

Dinsdag 16 juli en woensdag 17 juli 2013. € 175,00 inclusief materialen.
In de middeleeuwen werden de perkamenten boeken met de hand gemaakt. Ook de prachtige illustraties en decoratieve versieringen werden met de hand geschilderd met eindeloos geduld. We werken op imitatie perkament. Incl. vergulden met bladgoud.

Incl. koffie/thee/soep/drinken en iets lekkers.

Aanvang; 10.00 uur tot 16.00 uur

 

‘ArtWise’ Zomerworkshop Persoonlijk Icoon schilderen

CCL juli 2012 021

Dinsdag 23 juli, woensdag 24 juli, donderdag 25 juli 2013. € 195,00 incl. materialen.
Met de Byzantijnse en Russische iconen als ambachtelijke inspiratie ga je vrij, je eigen persoonlijke icoon schilderen.
Je eigen ontwerp staat los van de religieuze betekenissen die de oorspronkelijk iconen hadden.
Hierbij wordt je stap voor stap geholpen. Incl. vergulden met bladgoud of bladzilver.

Incl. koffie/thee/soep/drinken en iets lekkers.

Aanvang; 10.00 uur tot 16.00 uur.